מה זה ולמה העסק שלכם חייב את זה?
הפוסט הזה (כמו שאפשר להבין מהכותרת) מיועד למי שמתחיל להתעניין בקידום אתרים באינטרנט. מי שרוצה דברים יותר מתקדמים, יכול לחפש בבלוג שלי.
כולם יודעים שקידום אתרים לעסקים קטנים וגדולים עוזר מאוד להגיע ללקוחות חדשים ושהאתר של העסק שלנו חייב להיות ראשון בגוגל, אבל מה זה אומר?
גוגל לא פראייר
קודם כל צריך להסביר דבר בסיסי. יש שני סוגים של תוצאות בחיפוש בגוגל: התוצאות מהסוג הראשון נקראות "תוצאות אורגניות", שזה אומר התוצאות הרגילות והטבעיות שגוגל מציג בפני הגולשים לפי מידת הרלוונטיות שהוא מוצא בכל אתר לחיפוש הספציפי אותו הגולש חיפש. סוג התוצאות הזה, האורגניות, אפשר (ואף כדאי) להשפיע, על ידי עבודת קידום אתרים באינטרנט, מה שנקרא "SEO". seo בעברית זה אופטימיזציה למנועי חיפוש. בצורה פשוטה אפשר לקרוא לזה קידום אתרים באינטרנט.
הסוג השני של התוצאות הוא ה"תוצאות הממומנות". כאשר גולש מקבל "תוצאה ממומנת" זה אומר שיש בעל עסק כלשהו שמשלם ברגע זה ממש כסף לגוגל כדי שיציג בפני הגולש את האתר הספציפי של אותו בעל עסק, אפילו אם בחיפוש רגיל גוגל לא היה מציג את האתר הזה. מה שאומר שהאתר הזה איננו הבחירה הטובה ביותר שגוגל יכול לתת לגולש, אבל כיוון שמישהו משלם על כך, גוגל כן מציג את האתר לגולש. ליתר דיוק יש לומר שבעל האתר ישלם לגוגל רק כאשר הגולש ילחץ בפועל על התוצאה שלו ויגיע לאתר שלו.
כך נראות תוצאות חיפוש אורגניות, ללא תשלום לגוגל.

למה זה כל כך חשוב לדעת?
יש לזה שתי משמעויות שקשורות לענייננו.
א. בתור בעלים של אתר אתה צריך לדעת שיש כמה ביטויים שעליהם אתה לא מתחרה מול עוד 9 בעלי אתרים על העמוד הראשון, אלא מול 9 בעלי אתרים ועוד 1-7 מפרסמים שידחקו את מי שלא משלם אחורה.
ב. בתור בעל אתר שמחפש לקוחות אתה צריך לבחור אם לשלם לגוגל על כל לקוח שהוא מכניס לאתר שלך, ולאט לאט לצבור תשלום מאוד גבוהה על אנשים שנכנסים לאתר, ואפילו עוד לא החליטו לרכוש. או לשלם למקדם אתרים סכום הרבה יותר קטן ולקבל תוצאות לטווח הרבה יותר רחוק שישאר לעולם בחינם.
קידום אתרים באינטרנט - תופסים את הגולש על חם
מה ההבדל בין קידום אתרים באינטרנט (בגוגל) לבין קידום אתרים בפייסבוק? כיום, פרסום בפייסבוק הוא האוייב הכי גדול שיש לגוגל גם בקידום אתרים ממומן וגם בקידום אתרים אורגני.
ולמרות זאת, יש לגוגל כמה יתרונות חשובים:
- פרסום חינם (אורגני) בפייסבוק הרבה יותר חלש היום מכפי שהיה בעבר. פעם כל מה שפרסמו בפייסבוק ומישהו עשה לייק מייד היה צובר תאוצה ומגיע רחוק. היום פייסבוק צימצמה מאוד את רוחב היקף פרסומם של פוסטים כאלה, וכדי שפוסט יגיע רחוק צריך להתאמץ הרבה יותר.
- מחקר שוק זה רק בגוגל: גולשים שמחפשים לרכוש מוצר מסויים או למצוא בעל מקצוע מסויים, הוא לא יחפש בפייסבוק אלא בגוגל ויהיה ממוקד במטרה שלו ובשל לרכישה.
פעם היו הרבה חיפושים מעניינים שכן היה אפשר לעשות בפייסבוק אבל מאז שכל נושא הפרטיות התפוצץ להם בפרצוף הם העיפו את האפשרויות הללו.
בנוסף, וכאן אנחנו מגיעים לדבר חשוב, יש להדגיש הבדל משמעותי בין 2 ענקיות הפרסום:
- פייסבוק זה "Push Marketing", שזה אומר פשוט לדחוף את המוצר או השירות שלך לפרצוף של הגולש התמים בפייסבוק, העונה להגדרות קהל יעד מסוים.
- גוגל לעומת זה,עובדים בצורת "Pull Marketing" שזה אומר הצגת המוצר או השירות שלך רק למי שמחפש אותו.
מה זה משנה?
בהרבה מהמקרים השיטה של פייסבוק- לדחוף מוצר לפרצוף של גולש תמים היא לא נעימה, שזה כבר מוריד את יעילות הפרסום. בנוסף, במקרים רבים היא לא יעילה מסיבה נוספת, והיא, שיש זמנים הלקוח צריך את השירות שלך כבעל עסק בזמן מסויים. כמו – מנעולן, שרברב, תיקונים שונים ועוד. לא שייך לדחוק מודעה על תיקון מקרר בפייסבוק לגולשים תמימים.
אז איך בכלל עובד קידום אתרים באינטרנט?
עיקר מה שגוגל מחפש להבין באתר שלך זה במה הטקסט מתעסק. עם כל השכלולים הטכנולוגיים, עדיין קשה לאלגוריתם מחשב של גוגל להבין במה עוסקים תמונה וסרטון.
מילות מפתח- הבסיס לקידום אתרים באינטרנט.
הדבר הראשון (ולכל אורך התהליך זה נכון) שעלינו לעשות כשאנחנו רוצים לקדם את האתר שלנו בגוגל זה להיכנס לראש של הלקוח. במקרה הזה, בתחילת עבודת הקידום, זה להבין מה הוא מחפש. ממש לחשוב מה הוא עלול לכתוב בחיפוש בגוגל. המילים הללו נקראות "מילות מפתח" כאשר כל "מילת מפתח" כזו היא ביטוי המורכב ממילה עד מספר מילים.
שלב זה של התהליך הוא שלב "מחקר מילות מפתח" ויש כל מיני כלים טכנולוגיים שעוזרים לנו לבדוק ולמצוא את המילים הנכונות.
אחרי שיש לנו כבר כמה מילות מפתח זה הזמן לבנות את התוכן של האתר.
דרך אגב, בבחירת מילת מפתח חשוב לתת משקל למחשבה- מה כוונת הגולש כשהוא מחפש את הביטוי הזה. יכול להיות שיש ביטוי עם נפח חיפוש גבוה וללא תחרות בכלל, אבל אין סיבה למשוך אדם שחיפש את הביטוי הזה לאתר שלך כי הוא בכלל לא מעוניין במה שיש לך להציע. גם אם תקבל הרבה כניסות לאתר מהביטוי הזה, הכניסות הללו לא יהפכו לפניות של לקוחות ולכן חבל לבזבז על זה זמן.
תוכן
ממה שנכתב עד כה אפשר כבר להבין שהתוכן באתר הוא חלק משמעותי מאוד ובוא נשקיע את הרבה מהאנרגיה שלנו.
חוץ מהתוכן שהכנסנו בתוך העמוד, גוגל מקבל מידע ממקומות נוספים כמו התיאור של העמוד, התמונות שהכנסו אליו, הקישורים הנכנסים והיוצאים מהעמוד ועוד.
בזמן כתיבת התוכן חייבים לעשות את זה בהתיחסות למילות המפתח. מילת מפתח חייבת להיות בטקסט של הדף מספר פעמים ויש אפילו משמעות להיכן היא מתברגת. כמובן שאי אפשר למלא את כל המאמר במילת המפתח כדי שבכל זאת יהיה נחמד לקרוא את המאמר.הטקסט הוא קודם כל בשביל הלקוח ורק אחרי זה הוא בשביל גוגל.
היררכיה באתר
חוץ מהתוכן ומילות המפתח שבאתר, לקידום אתרים באינטרנט יש עוד קריטריונים ואחד מהם זו ההיררכיה שבאתר. אם גוגל רואה שהאתר מבולגן ואין בו סדר, הוא לא ימליץ עליו לגולשים. אבל אם הוא רואה שכל עמוד מקושר לעמודים נוספים הקשורים לאותו נושא, והאתר מחולק בצורה הגיונית ומסודרת, הוא מבין שזה אתר רציני ושכדאי להזמין אליו גולשים.
היררכיה שבנויה נכון היא אחת כזו שלכל דף באתר יש דפים אחרים ששולחים אליו בצורה הגיונית. כמו למשל קישורים מתוך מאמר למאמרים רלוונטים נוספים או משהו בסגנון. גם התפריט הראשי נכלל בהיררכיה הזו ולכן חשוב שגם הוא לא יהיה עמוס ומבלבל
קישורים…

אין עבודת קידום אתרים באינטרנט שלא כוללת השגת קישורים מאתרים אחרים.
קישור לאתר שלך זה בעצם כמו "המלצה" של אתר אחר, שהאתר שלך גם שווה. יש הרבה קריטריונים שעל פיהם גוגל משקללת את משקל הקישור ששולח לאתר שלך:
- הציון של האתר ששולח אליך.
- הקשר שבין תוכן העמוד המקשר לתוכן העמוד המקושר.
- הטקסט של הקישור עצמו צריך גם הוא להיות רלוונטי לאתר המקושר.
- מיקום הקישור במאמר המקשר.
ועוד…
יש עוד הרבה מה לומר על קידום אתרים באינטרנט, אך נסתפק לעת עתה במה שכבר נכתב. אם הצלחתם להגיע עד לפה ובאמת קראתם כל מילה ולא דילגתם בקוצר רוח, מגיע לכם כל הכבוד.
ואם תרצו עזרה בקידום האתר שלכם, אני פה בשבילכם 🙂