כל בעל עסק רוצה אתר אינטרנט. לעסקים רבים כבר יש אתר אינטרנט והם נהנים מזרימת לקוחות שמגיעה אליהם דרך האינטרנט. מהרגע שבו אתם מחליטים שגם העסק שלכם יכול להנות מאתר אינטרנט שמזרים לקוחות, השאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא איך אתם עושים את זה?
ישנן מספר דרכים איך להעלות אתר אינטרנט לאוויר. יש חברות של בניית אתרים או בוני אתרים עצמאיים שבניית אתר דרכם עולה אלפי שקלים על בנייה של אתר בודד (אם לא עשרות אלפים במידה ומדובר באתר מתוחכם קצת יותר מהבסיס). אבל אני מאמין שכל אחד יכול לבנות אתר לעסק שלו- בעצמו!
בעבר בניית אתרים היתה חלק מעולם התכנות. היה צריך ללמוד שפות קוד כמו css, html, javascript ואחרות ולכן כל בעל עסק שרצה אתר היה חייב לגשת למקצוען שיבנה לו את האתר. אבל מאז הטכנולוגיה כל כך התפתחה, והיום כל אחד יכול לבנות אתר אינטרנט בלי לדעת מילה אחת של קוד. זה באמת קל.
אם אתם מעוניינים להבין איך מעלים אתר לאינטרנט בעצמכם, המאמר הזה בשבילכם. מאמר זה יציג בפניכם את השלבים הנדרשים בשביל להעלות אתר לאינטרנט לבד.
שלב ראשון - אחסון

אתר אינטרנט זה לא משהו שאפשר לבנות במחשב האישי שלנו ולצפות שכל העולם יגיע אליו. כדי שאתר האינטרנט שלנו יהיה ממוקם באינטרנט ולכולם תהיה גישה אליו(בעצם – להעלות אתר לאינטרנט), יש צורך להשתמש במחשב מיוחד עם מערכת הפעלה מיוחדת, שיש בו תוכנות מיוחדות שמסוגלות "להציג" אתר אינטרנט. למחשב מסוג זה קוראים "שרת". כיוון שלרוב האנשים אין מחשב כזה בבית, ישנו צורך להשתמש בשירותים של חברות אחסון אתרים. חברת אחסון אתרים בעצם "מאחסנת" את האתר שלנו בשרתים שלה תמורת תשלום חודשי נמוך. יש הרבה חברות אחסון אתרים, לכל אחת יתרונות וחסרונות. יש חברות זולות ויש יקרות, יש חברות מהירות ויש איטיות, יש חברות ישראליות ויש מחו"ל. חשוב לבחור חברת אחסון שקיבלתם המלצה עליה כדי שלא תשקיעו מאמץ רב בבניית אתר ובסוף תגלו שבגלל שבחרתם חברת האחסון גרועה, האתר לא נטען כמו שצריך.
גם אחרי שכבר בחרנו חברת אחסון, לכל חברת אחסון יש חבילות שונות. חשוב לבחור חבילה שתתן את המענה לצרכים שלנו.
נקודות חשובות לגבי בחירת חברת אחסון ותכנית אחסון:
זמינות– חשוב לבחור חברת אחסון שתאפשר לאתר שלנו להיות זמין לגולשים בכל זמן נתון.
מהירות– חשוב שחברת האחסון שאנחנו בוחרים תהיה בעלת שרתים מתקדמים וחדישים, שיעלו את האתר שלנו במהירות. למהירות האתר יש גם משמעות מבחינת חוויית הגולשים שלנו, שלא יצטרכו לחכות הרבה זמן, (אם הם יחכו הרבה זמן הם פשוט יברחו) וגם משמעות מבחינת קידום אתרים בגוגל.
נפח האחסון– במידה וחבילת האחסון שנבחר לא תהיה גדולה מספיק (לא צריך משהו גרנדיוזי…) האתר פשוט לא יעבוד כמו שצריך. חשוב לבחור חבילת אחסון שתואמת את הצורך שלנו. אם מדובר באתר תדמית פשוט, חבילה של ג'יגה ביית אחד בטוח תספיק. אפילו פחות יהיה בסדר אבל אני תמיד מעדיף ללכת על בטוח.
נפח תעבורה– חוץ מכמות האחסון שחברת האחסון נותנת לנו, יש גם רוחב פס. במילים אחרות- כמה גולשים יוכלו להכנס לאתר שלנו בחודש? אם רוחב הפס קטן מדי גולשים לא יוכלו להכנס לאתר, וחבל.
מחיר… כולם רוצים לבחור בחברה הכי זולה. אבל אל תפלו בפח! הכי זול זה ממש לא אומר הכי טוב! כמובן שאתר פשוט של עסק קטן לא צריך את חברת אחסון האתרים הכי הכי טובה בשוק, אבל חבל ליפול על חברה פח. חבילת אחסון סטנדרטית בחברה טובה לא צריך לעלות יותר מדי ואין מה להיבהל מזה. מניסיוני ניתן לרכוש ב20 ש"ח חבילה טובה בחברה טובה.
תמיכה– כאן יש הבדל גדול בין שרתים בחו"ל לשרתים בישראל. תדמיינו את עצמכם עוד חודש חודשיים, אחרי שהאתר כבר בנוי ומעוצב ואתם גאים בו ואוהבים אותו כמו בן. פתאום, אתם מנסים להכנס לאתר והופ! משהו השתמבש ואין לכם מושג מה זה! איזה לחץ….. עכשיו תחשבו שכדי לקבל תמיכה אתם צריכים לשלוח מייל באנגלית לנציג שירות כלשהו באירופה, וגם כשהוא כבר יענה לכם, תצטרכו לשבור את השיניים בלקרוא את מה שהוא כתב. לכן יש כאלה שהיו מעדיפים דווקא חברת אחסון ישראלית, גם אם היא עולה מעט יותר. כמובן, שמי שמסתדר עם האנגלית יש חברות אחסון בחו"ל שהתמיכה שלהן מעולה וחבל שישלם יותר.
שלב שני - דומיין

דומיין הוא הכתובת של האתר. הדומיין של אתר ynet למשל הוא ynet.co.il. הדומיין של האתר שלי הוא "tweb.co.il". כל אתר אינטרנט צריך כתובת דומיין. אי אפשר להעלות אתר לאינטרנט בלי דומיין. הדומיין מורכב משני חלקים. החלק הראשון זה החלק בו אתם בוחרים מה שאתם רוצים. למשל, אם מדובר באתר של בניית פרגולות תוכלו לבחור pergula או mypergula או כל דבר אחר. החלק השני הוא הסיומת, ויש לכם כמה אפשרויות לבחירה. למשל, co.il או com או org וכן הלאה. בסוף, הדומיין מורכב משני החלקים ונראה כך- domain.co.il
בבחירת החלק הראשון של הדומיין כדאי לחשוב על שם קליט וקליל, קצר, שמבטא משהו שקשור לעסק שלכם. אל תבחרו- thebestpergulaeveromg כי זה שם שמבריח אנשים. בבחירת החלק השני תחשבו מה מתאים לעסק שלכם. אם אתם עמותה תבחרו org או org.il ואם אתם עסק תבחרו co.il ואם אתם עסק בינלאומי תבחרו com וכן הלאה.
איפה קונים דומיין?
רוב חברות אחסון האתרים מציעות גם שירות של קניית דומיין. אבל למען האמת לא צריך להיות קשר בין החברה בה אנחנו מאחסנים את האתר לחברה ממנה רכשנו את הדומיין. במידה ורוכשים את הדומיין באותו מקום שרוכשים את האחסון זה הכי קל, ולפעמים זה באמת פתרון טוב. אבל במידה ויש מי שמציע לנו לרכוש דומיין במחיר זול יותר, אין שום סיבה לא לרכוש ממנו את הדומיין, ולחבר את הדומיין לאחסון על ידי ההוראות שישלחו לנו באימייל אחרי רכישת הדומיין. הבהרה חשובה- מי שרוצה כמה שפחות להתעסק בטכני אני ממליץ לו לרכוש את האחסון והדומיין באותה חברה ולחסוך את ההתעסקות (הקטנה) הזו.
בניית האתר
רכשנו אחסון, ורכשנו דומיין. עכשיו יש לנו את הפלטפורמה לבניית האתר, ואנחנו יכולים להתחיל להעלות אתר לאינטרנט. הדרך הנפוצה ביותר בעולם לבניית אתרים היא דרך וורדפרס. וורדפרס היא פלטפורמה שמקצרת לנו את הדרך בבניית אתרים בערך פי אלף או אפילו עשרת אלפים. בלי וורדפרס היינו צריכים לתכנת את האתר משפות קוד, וכל שינוי קטן באתר היה מצריך להביא את המתכנת ולשלם לו וכו'…
בעזרת וורדפרס אנחנו יכולים לבנות את האתר בעצמנו בקלות וגם לשנות אותו בקלות. כדי להיעזר בוורדפרס אנחנו צריכים להתקין וורדפרס בשרת, ומכאן הדברים מתחילים מעט להסתבך (אל תדאגו זה לא משהו שאתם לא מסוגלים לעשות בעצמכם, פשוט לדעתי צריך מאמר יותר מפורט בשביל זה). לכן אני ממליץ לכם, אם אתם רוצים ללמוד איך להעלות אתר לאינטרנט בעצמכם, תירשמו בחינם לקורס שאני עומד להציע לבניית אתרים, וקבלו הדרכות וידאו מפורטות שיקחו אתכם שלב אחרי שלב את כל הצעדים הנדרשים בכדי לבנות אתר אינטרנט מהמם! הקורס עוד בבנייה, בע"ה בקרוב יצא.
אם קראתם עד לכאן סימן שקיבלת ערך מוסף מהמאמר. אני שמח שהצלחתי לעזור לכם 🙂
אתם מוזמנים לשתף את המאמר הזה עם חבריכם בפייסבוק כדי שגם הם יהנו ממנו.
אם מעניין אתכם להשתתף בקורס החינמי שלי של קידום אתרים ולקבל סרטוני וידאו שמסבירים שלב אחרי שלב מה לעשות באתר כדי לשפר את תוצאות החיפוש בגוגל, צרו קשר 🙂