10 מונחים שחובה להכיר בעולם בניית האתרים

חיים טי
Web developer
חיים טי
Web developer

אם נראה לכם שאתם שומעים סינית כשאתם מדברים עם בונה אתרים, המדריך הזה יעזר לכם להרגיש יותר טוב:

1. רספונסיבי

רספונסיביות היא התאמת האתר לגדלם של מסכים שונים. כיום אנשים גולשים באינטרנט גם דרך טלפונים חכמים, גם דרך מחשבים, וגם דרך טאבלטים ועוד. לכל מכשיר יש מסך בגודל אחר, ועל אתר אינטרנט מודרני להיות מותאם ויפה בכל גודל של מסך. בשנים האחרונות חשיבות התאמת האתר למובייל (רספונסיביות האתר) חשובה לא רק בשביל שלגולשים יהיה יותר נחמד בביקור באתר, אלא גם גוגל מחשיבים מאוד את נושא הרספונסיביות. אתר שאיננו מותאם למובייל עלול למצוא את עצמו מאחור בנושא קידום האתר.

אתר רספונסיבי
אתר מותאם למובייל

2. CMS

cms זה ראשי תיבות של Content Management System, ובעברית – מערכת ניהול תוכן. בעבר כאשר היו בונים אתר, בעל האתר היה צריך להיות בקשר רציף עם המתכנת שבנה את האתר כדי לשנות כל דבר שרצה לעדכן. תמונות חדשות או אירועים שצריך לעדכן באתר היו מצריכים קידוד מחדש של חלקים שונים באתר, מה שהפך את כל העסק למסורבל במידת מה. מערכת ניהול תוכן כמו וורדפרס, שהיא הפלטפורמה עליה האתר בנוי, מאפשרת לכל אחד לבצע שינויים באתר בקלות ובפשטות. היא משחררת את בעל האתר מלהיות צמוד למתכנת, ובעל האתר יוכל בעצמו לשנות תמונות, כותרות, פוסטים ועוד.

3. Frontend

"פרונטאנד" זהו הצד שהמשתמשים באתר רואים. האתר בנוי מפרונטאנד ובקאנד. ז"א החלק שבו בונים את האתר, והחלק שהגולשים רואים. חשוב שהפרונטאד יהיה מעוצב בצורה יפה ויתן לגולשים באתר את מה שהם מחפשים, כדי שהאתר יחשב למוצלח

עבודה על פרונטאנד
עבודה על פרונטאנד

4. Backend

ה-backend הוא האיזור באתר שאיננו חשוף לגולשים. איזור זה מכיל את הקוד שממנו בנוי האתר, את התמונות השמורות בו, את מבנה האתר והקטגוריות הפנימיות ועוד.

5. UX – חוויית משתמש

UX, אלו ראשי תיבות של המילים User Experience, ובעברית 'חוויית משתמש'. אחד הקריטריונים על פיו נמדדת איכות האתר הוא טיב חווית המשתמש. האם גולש שנכנס לאתר מקבל את המידע שהוא זקוק לו בצורה ברורה ונהירה? האם האתר מסורבל? האם צריך לעבוד מעמוד לעמוד כדי להגיע למה שהגולש מחפש? או שהכל מסודר ופשוט לשימוש. מטרת האתר היא להקל על הגולש בניווט באתר ככל שניתן, בכל פעולה שאנו מעוניינים שהגולש יבצע- הקלקות, כתיבה, גלילה, השארת פרטי התקשרות, הורדת תוכן, רכישת מוצר וכדו'.

6. UI - ממשק משתמש

עיצוב ממשק המשתמש (UI – User Interface) מתייחס לעיצוב התצורה שבה הגולש משתמש באתר. בעיצוב UI מתעסקים בבחירת האלמנטים שנראה על המסך, כמו שדות מלל, כפתורים, רשימות, גלילות ועוד, כך שיתאימו למטרה לה נועדו וגם יהיו ברורים לגולש. עיצוב ממשק משתמש מוצלח הוא כזה שבו הגולש מבין מיד את אופן הפעולה באתר, ללא חזרה רבה על פעולות או נטישה.

ממשק משתממש
ממשק משתמש

7. תבנית

אתר וורדפרס בנוי ומעוצב בדרך כלל על "תבניות" (Themes). בעבר היה צורך לבנות את כל האתר על ידי קוד מה שהיה גורם לכך שבניית אתר היתה לוקחת זמן רב ועלה הון תועפות. היום, כאשר משתמשים בוורדפרס ובתביות עיצוב מוכנות, ניתן לבחור תבנית המתאימה ביותר לאתר שלנו לםי הגדרות העסק שלנו, ולקבל אתר יפה, מהיר, מעוצב, בנוי היטב, לקצר מאוד את אורך הדרך.

8. API

API הם ראשי התיבות "Application Programming Interface", ובעברית "ממשק תכנות יישום". בפועל מדובר על סיסמא שמטמיעים אותה באתר, והיא מאפשרת לשתי תוכנות לעבוד יחד ולהתממשק. למשל אם רוצים להטמיע באתר שלנו תוכנה כלשהי של פייסבוק, משתמשים בAPI של פייסבוק וככה האתר שלנו יודע "לדבר" עם פייסבוק ולהשתמש בו.

9. SSL

גם זה ראשי תיבות,"Secure Sockets Layer" ומדובר על אבטחה של האתר. על מנת לוודא שגולשי האתר לא יפגעו מתוקפים וזייפנים באינטרנט, על האתר להיות מאובטח. יש כמה רמות של אבטחה, חלקן חינמיות וחלקן בתשלום.

ssl בטיחות האתר
ממשק משתמש

10. SEO

כמו כל המושגים, גם seo זה ראשי תיבות. "Search Engine Optimization".  בניית האתר איננה סוף הסיפור. כיצד יגיעו גולשים לאתר? חת הפלטפורמות הטובות והיעילות לשימוש היא כמובן- גוגל. ולגוגל יש תנאים שהוא רוצה שהאתר שלנו יעמוד בהם כדי שהוא להציע את האתר שלנו לגולשים שמחפשים בגוגל. גוגל נותנים הוראות והנחיות איך הם רוצים שהאתר יהיה בנוי ומה יעשה אותו טוב יותר, וביצוע פעולות אלו באתר נקרא SEO. אופטימיזציה למנועי חיפוש. אתר שמסתדר היטב עם מנועי חיפוש יוכל להגיע לקהל לקוחות גדול יותר.

seo
עבודה על seo
נגישות